Два једноставна трика кад се коса ломи и опада

Нема коментара



Сви примећујемо да се квалитет косе значајно мења током године. Сува коса која се ломи при крајевима посебно је честа појава када је коса изложена хладном ваздуху, ветру или честом фенирању. Да би коса задржала сјај и хидрираност и током зиме потребно је применити неколико трикова:

1. Једном недељно на косу од корена до крајева нанесите природно уље

Веома је важно да се у уљу налазе и лековити састојци биљног порекла, а најбоље је да се за косу користи смеша пажљиво одабраних уља која доказано ефикасно обнављају влас и корен косе. Приликом наношења уље благо загрејати, лаганом масажом утрљати у корен и рашчешљати све до крајева. Оставити да стоји 30-60 минута, испрати шампоном. Овакво паковање доприноси темељном чишћењу и обнови коже главе што даље доводи до тога да корен косе ојача, односно да се смањи опадање и ломљење косе.

2. На суве крајеве косе редовно наносите заштитни слој уља у капима

Природна биљна уља нанета на суву косу обложиће влас и спречити њено даље исушивање. На тај начин косу штитимо од оштећења која могу настати када се она излаже фену или другим уређајима за обликовање косе који захтевају повишену температуру. Исти поступак се може применити и пре изласка на хладан ваздух или уколико много времена проводите у затвореном простору где је ваздух сув.

Коса која је третирана биљним уљима издваја се по сјају и здравим власима од корена до крајева и због тога је јасно уочљива. А до ње сваког од нас деле само два корака.

Испробајте природна уља на својој коси и пишите нам да ли сте задовољни.

За сва додатна питања стојимо вам на располагању.

Ваш фармацеут
Александра Бранковић

Каталог производа Цицини мелеми

Постави коментар