Промене на кожи које ублажава аронија

Нема коментара

Аронија се са пуним правом сврстава у супер-воће. Њој нису потребни пестициди или инсектициди – изузетно је отпорна и својим кореновим системом готово да не повлачи евентуално присутне тешке метале из земљишта. Са друге стране, аронија у високом проценту садржи једињења неопходна за нормално функционисање нашег организма и одлагање старења.

Познато је да се аронија користи као матични сок за пиће, али поред тога, традиционално се аронија примењује и на кожи пошто су доказани ефекти које има кад је потребна обнова и исцељење коже.

Аронија је посебно цењена због високе концентрације витамина Ц (аскорбинска киселина), који учествује у изградњи колагена и избељивању коже. Стога, витамин Ц помаже да кожа остане еластична, као и да тамне мрље на кожи буду мање видљиве.

Антибактеријска својста доводе до тога да аронија буде одличан избор када је потребан третман акни и бубуљица.

Препарати за кожу у којима је аронија основни састојак, уз додатак других природних састојака, као што су пчелињи восак или мед, не морају да садрже вештачке конзервансе што представља састав који штити корисника код кога би се, у супротном, могле појавити алергијске реакције.

Аронија као чудесна биљка може учинити чуда и за вашу кожу. За све примене које аронија може имати, пишите нам путем контакт формулара.

Ту смо да пружимо одговоре на сва ваша питања.

Ваш фармацеут
Александра Бранковић

Постави коментар